Sådan planter du påskeliljeløg

Påskeliljeløg som er en af de mest kendte liljer herhjemme. Påskeliljer skal plantes om efteråret før vinteren fryser jorden til. Herved får rødderne som spirer ud fra løget mulighed for, at udvikle og forgrene sig under jorden. Placer dem 10-15 cm. nede i jorden og med 10 cm. mellem hvert påskeliljeløg. Påskeliljerne kan godt tåle, at der er trængsel om pladsen.

Du kan vælge at bruge en lille smule gødning, men det er ikke strengt nødvendigt for, at du om foråret vil have de flotteste påskeliljer spirende i din have. For allerede etablerede bed, kan du sprede gødningen på toppen af jorden.

Påskelilje

Påskeliljerne vokser godt i skyggen, så har du for eksempel et træ, som giver lidt skygge, så vil dette være et oplagt sted, at plante dine påskeliljeløg.

Når blomstringen er overstået om foråret, så lad planterne gro indtil de dør af sig selv. Op til 50 % af vægten på påskeliljeløget vil efter blomstringen være væk. Den manglende masse, er jo brugt til at skabe selve blomsten. Tiden efter blomstringen bruger påskeliljen til, at gemme ny energi i sit løg til næste år. Hvis du gerne vil fjerne de døde plantedele, så kan du rykke dem af ved at holde fast i løget, eller sno dem af.

Skal du ud for at købe påskeliljeløg, så vælg de største løg du kan finde. Størrelsen har stor betydning for, hvor mange blomster påskeliljeløgene sætter. Hvis du køber dem for små så kan du risikere, at løget måske kun sætter en knop eller måske ingen overhovedet.

Løgene er altid i vækst, selv når de ikke er i jorden. Plant derfor Påskeliljeløg hurtigst muligt efter købstidspunktet.

Søgninger der fandt denne side:

Lignende artikler: